İçeriğe geç

Kapatıcı Seçimi Nasıl Olmalı

Ten rengine göre kapatıcı nasıl seçilir?

Bir kapatıcı seçerken, ürünü yanak ve çene çizginiz boyunca uygulayarak deneyebilirsiniz. Cilt alt tonunuza uygun olduğunu düşündüğünüz farklı ürünleri yan yana küçük miktarlarda uygulayarak en uygun rengi belirleyebilirsiniz. İsterseniz seçtiğiniz renkleri bileğinizin iç kısmına da uygulayabilirsiniz.

Hangi renk kapatıcı nereye uygulanır?

Fondöten sürdükten sonra açık renk bir kapatıcı uygulayın; göz altlarınıza, elmacık kemiklerinize, alnınızın ortasına, burnunuza ve çenenize uygulayın. Ayrıca koyu renk bir kapatıcı kullanın; elmacık kemiklerinizin altındaki bölgeye, alnınıza, saç çizgisinin altına ve burun deliklerinin her iki yanına şeritler halinde uygulayabilirsiniz.

Concealer alırken nelere dikkat edilmeli?

Kapatıcı ürünleri arasında cildinize en uygun kapatıcı ürünlerini seçmelisiniz. En iyi kapatıcı ürünleri için New Well markasını tercih edebilirsiniz. Kapatıcı alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kapatıcı renginin cilt tonunuzla uyumlu olmasıdır.

Buğday tenliler hangi renk kapatıcı kullanmalı?

Sarı Renkli Kapatıcı Eğer orta veya buğday tenliyseniz, cilt tonunuzu eşitlemek ve eşit bir cilt tonu elde etmek için kullanabilirsiniz. Sarı kapatıcıyı hafif dokunuşlarla morluklarınıza uygulayın ve ardından cilt tonunuza uygun fondöten veya kapatıcıyı uygulayın. Çok fazla ürün kullanmaktan kaçının.

Ten rengimi nasıl öğrenebilirim?

Cilt alt tonu nedir? Her cilt tonunun, bileğinizin iç kısmındaki damarların rengiyle en kolay şekilde tanımlanan belirgin bir alt tonu vardır. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk bir tonunuz var demektir. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak bir cilt tonunuz var demektir.

Hangi cilt tonuna sahibim?

Cilt alt tonunu belirlemenin en kolay yolu damar kontrolü yapmaktır. Gün ışığında bileğinizdeki damarları kontrol edin. Damarlarınız mavi görünüyorsa, soğuk alt tonunuz olduğu anlamına gelir; yeşil görünüyorsa, sıcak alt tonunuz olduğu anlamına gelir. Hem yeşil hem de maviyse, nötr alt tonlara sahipsiniz.

Kapatıcı süngerle mi fırçayla mı?

Kremsi, tam kapatıcı bir fondöten uygulamak istiyorsanız, orta kalınlıkta düz bir fırça kullanmalısınız. Daha hafif, orta kapatıcı bir fondöten uygulamak istiyorsanız, yumuşak, ince bir fırça daha kullanışlıdır. Kesinlikle dahil etmeniz gereken makyaj aksesuarlarınızdan biri de kapatıcı fırçasıdır.

Göz altı morlukları hangi renk kapatıcı?

Gözlerinizin altında morluklar veya lekeler varsa, renk dengeleyici özelliklere sahip ve mor/mavi rengi nötrleştiren sarı, şeftali veya turuncu tonlarında bir göz altı kapatıcısı seçmelisiniz. Gözlerinizin altındaki koyu halkalar çok belirginse, sıvı formüllü bir kapatıcı yerine yoğun kremsi bir kapatıcı seçebilirsiniz.

Beyaz tenliler hangi renk kapatıcı kullanmalı?

Beyaz tenliyseniz, cilt tonunuza uyan açık bir fondöten kullanabilirsiniz. Koyu bir görünümünüz ve göz altlarınızda morluklar varsa, açık bir kapatıcıyla cildinizi eşitleyebilirsiniz.

Concealer ile kapatıcı aynı şey mi?

Concealer, tam anlamıyla “örtmek” anlamına gelir. Kapatıcı olarak da adlandırılan bu ürün, lekeleri, kusurları, koyu halkaları ve diğer istenmeyen görünümleri gizlemek için kullanılır. Genellikle sıvı, krem ​​veya çubuk formunda bulunur ve cilt tonuna uyan renklerde gelir.

Morluk kapatmak için hangi renk?

Sarı – varisli damarlar, morluklar, çatlaklar veya kılcal damar çatlakları gibi mor veya mavi alt tonları gizlemek için kullanılabilir.

Kapatıcı neden pütür pütür olur?

Cildiniz kuruysa ve yağsız ciltler için bir ürün kullanıyorsanız, fondöten uyguladığınızda pullanma yaşarsınız. Cilt yanlış uygulanan ürünü kabul etmeyecek ve tepki verecektir. Kuru bir cildiniz varsa; pudralardan, kalın kapatıcılardan ve mat fondötenlerden uzak durmalısınız. Bunlar yağlı ciltler için olan ürünlerdir.

Uygun kapatıcı rengi nasıl seçilir?

Doğru kapatıcıyı nasıl seçeceğimiz sorusundan bahsedecek olursak, kapatıcı rengi seçerken cilt tonunuza uyan daha açık renkleri seçmelisiniz. Açık kapatıcılar cildi daha parlak ve daha doğal gösterir. Açık renkler cilt kusurlarını her zaman daha etkili bir şekilde kapatır.

Maybelline kapatıcı buğday tenliler için hangi renk?

01 Açık buğday tenliyseniz ve morlukları ve kusurları kapatmak istiyorsanız açık renk size yardımcı olacaktır. 02 Nude tam buğday tenli kişilerin rengidir. Sarı alt tonlu kadınlara önerilir. 03 Fair soğuk alt tonludur.

Pembe allık kimlere yakışır?

Cilt tipine göre allık seçilir; açık tenli kişiler için açık pembe veya şeftali tonları; esmerler için daha cesur ve sıcak renkler;

Beyaz tenliler hangi renk kapatıcı kullanmalı?

Beyaz tenliyseniz, cilt tonunuza uyan açık bir fondöten kullanabilirsiniz. Koyu bir görünümünüz ve göz altlarınızda morluklar varsa, açık bir kapatıcıyla cildinizi eşitleyebilirsiniz.

Esmer tenliler kaç numara kapatıcı?

NO.3 – Koyu tenlilere uygundur. Makyajdan sonra cildiniz porselen gibi pürüzsüz görünecektir.

Hangi tene hangi renk fondöten?

Sıcak bir cilt alt tonunuz varsa: sarı alt tonlu bir fondöten kullanın. Nötr bir cilt alt tonunuz varsa: karışık sarı ve pembe alt tonlu bir fondöten kullanın. Soğuk bir cilt alt tonunuz varsa: pembe alt tonlu bir fondöten kullanın.

Tenime uygun fondöten nasıl bulurum?

– Fondöten alırken ilk dikkat etmeniz gereken şey rengidir. Ürünün rengi cildinizle uyumlu olmalıdır. Ürünün rengi çok koyu veya çok açık olmamalıdır. – Fondöten alırken ürünün rengini elinize veya çenenize deneyerek değil, boynunuzun rengine göre almalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir