İçeriğe geç

Kıyıdan Balık Ne Zaman Tutulur

Kıyıdan hangi aylarda hangi balık tutulur?

Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, kefal, sardalya ve turik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, orkinos ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.

Balık tutmaya saat kaçta gidilir?

Sabah suyu sabah gün doğumundan saat 11’e kadardır. Akşam suyu ise kabaca saat 15:00’ten 21:00’e kadar olan saatler olarak tanımlanabilir. Elbette başka zamanlarda da balık tutabilirsiniz ancak en verimli saatler sabah ve akşamdır.

Hangi havada balık tutulmaz?

Hangi havalarda balık tutmak mümkün değildir? Bir balıkçının ilk olarak dikkate alması gereken şey hava durumudur. İster kıyıdan ister tekneden balık tutun, hava koşulları önemli bir faktördür. Öncelikle, şiddetli yağmur ve yıldırım düşme olasılığı olan hava koşullarında balık tutmaya gitmeniz kesinlikle önerilmez.

Gece kıyıdan hangi balıklar tutulur?

Gece balık tutarken ışık kullanmanın faydaları nelerdir? Işık kullanarak chinakop, hamsi, sardalya, istavrit, zargana, kalamar, ahtapot, shad ve istavrit gibi balıklar ışığa çekilerek yakalanır ve olta veya ağ gibi farklı malzemeler kullanılarak kolayca ve zevkle yakalanabilir.

Çipura kıyıya ne zaman gelir?

Mayıs ayı çipura avlamak için çok uygun bir zamandır. Bir diğer önemli dönem ise çipuranın fırtınalarla kıyıya geldiği ekim ayının sonlarına doğru gerçekleşir. Bu iki ay arasında genellikle çipuranın kıyı geçişleri olur. Nadir de olsa yılın herhangi bir zamanında kıyıda çipura yakalamak mümkündür.

Yağmurlu havada kıyıdan balık tutulur mu?

Hafif yağmur genellikle balıkçılığı etkilemez. Ancak yoğun yağmur ve fırtınalarda balıklar saklandığı için balık yakalama şansı azalır.

Kıyıdan balık nasıl tutulur?

Bu, el oltası veya makaralı olta ile yapılır. Amatör balıkçılıkta en çok tercih edilen yöntemdir. En basit örnekle; bir makara misina, bir kanca ve kancaya takabileceğiniz bir yeminiz olduğunda, herhangi bir deniz kıyısından ava çıkabilirsiniz.

Oltaya kaç gram kurşun takılır?

Atış değeri 30gr-80gr olarak belirtilen bir kamışla 100 gram kurşun atmak sağlıklı olmaz. Atış sırasında kamışınız zarar görebilir. Örnek kamış için kurşun + olta takımı (yem) ağırlığı 30 gramdan az, 80 gramdan fazla olmamalıdır ki kamış imalatına göre en iyi atış performansını gösterebilsin.

Levrek hangi yeme gelir?

Tercih edilen canlı yem karides, yengeç veya küçük balık olabilir. Yapay yem jigler ve yumuşak plastik yemler olabilir. Tekne veya tekne kullanımı: Dip sürüklenmesi sırasında teknenizi veya teknenizi yavaşça hareket ettirmelisiniz. Misina sudan çekilirken yem su altında hareket eder.

Kıyıdan balık tutmak için hava nasıl olmalı?

Güneşli, açık hava genellikle balık tutmak için elverişli koşullar sağlar. Bu havada su yüzeyi sakin ve parlaktır. Bu, balıkların suyun üst katmanlarına göç etmesini teşvik eder. Güneş ışığı, balıkların beslenme aktivitelerini artırarak daha aktif hale gelmelerine neden olabilir.

Oltaya balık geldiğini nasıl anlaşılır?

Bir balığın oltada olduğunu, misinanın suya doğru çekilme eğiliminde olmasından anlayabilirsiniz. Bu hareket artarsa, balığın oltaya takıldığı varsayılabilir. Bu kuvvet hissedildiğinde, misina uygun hareketlerle yukarı doğru çekilir ve balık yakalanır.

Balık ne zaman tutulmaz?

Sazan, kadife balığı, şiraz ve yayın balığı gibi iç su balıklarının av yasağı 15 Mart 2023 Çarşamba günü başlıyor. Ticari ve amatör avcılığı düzenleyen 5/1 ve 5/2 sayılı Tebliğler gereği; 15 Mart – 15 Haziran tarihleri ​​arasında iç sularımızda yelken açma yasağı uygulanacak.

Balık hangi renk ışığa gelir?

Renkli ışıklar değerli balıkları çeker ve daha güzel görünmelerini sağlar; Özellikle su bitkileri için, üç bantlı tüp ışıklar gibi, bitkilerin fotosentez yapmasına yardımcı olmak için kullanılırlar. Genellikle T5 veya T8 ışıklar kullanılır ve renk sıcaklığı 5000-8000K’dır.

Balık en çok hangi yeme gelir?

Çipura, mercan, çipura ve mezgit gibi yassı balıklar için genellikle karides, midye, solucan veya mamut kullanılır. İstavrit ve shad gibi küçük balıklar için ortalama 10 kanca çapı yeterliyken, büyük balıkları yakalamak için sırt üstü çekme ideal yöntemdir.

Balık kıyıya hangi aylarda gelir?

Kıyı balıkçılığında bazı balık türleri belirli aylarda daha sık yakalanır. Örneğin Türkiye’nin Akdeniz kıyısında balıkçılar genellikle ilkbahar ve yaz aylarında (Mart-Eylül) sardalya, kefal, levrek ve çipura gibi daha fazla türle karşılaşırlar.

Balık sezonu ne zaman bitiyor 2024?

İstanbul Poyrazköy Su Ürünleri Koruma Alanı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 31 Ağustos gecesi düzenlenen törenle açılışı yapılan 2023-2024 balıkçılık sezonu, yarın (15 Nisan) sona eriyor.

Boğazda hangi aylarda hangi balık tutulur?

Karadeniz bu aylarda soğumaya başlayınca ve sıcak sulara inince tadı kötü olan balık yoktur. Ama yazın palamut ve lüfer yakalanır. Çünkü balıklar Karadeniz’den inmek için oraya çıkmak zorundadır.

Mart ayında hangi balıklar avlanır?

Mart ayında doyamayacağınız besin değeri yüksek balıklar; gümüş levrek, pisi balığı, mersin balığı, kalkan balığı, kaya balığı, levrek, çipura, mezgit, kefal, yayın balığı ve kalkan balığıdır. Mart ayında en popüler üçlü levrek, kefal ve kalkan balığıdır. Bu ayda uskumru ve ringa balığı raflarda yerini almaya başlar.

Kışın kıyıdan balık tutulur mu?

Bu nedenle kıyıdan balık tutmak hem deniz tutkunları hem de yerel balıkçılar için keyifli bir an. Kışın kıyıdan balık tutmak isterseniz; kalkan, mezgit, levrek ve akrep gibi balık türlerini rahatlıkla yakalayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir